Sezamové preclíčky – recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sezamové preclíčky – recept pro psy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38400 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Droždí |
80 g | Mouka pšeničná |
120 g | Mouka pšeničná celozrnná |
20 g | Otruby pšeničné |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 ks | Vejce slepičí |
160 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 205,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sezam - semena, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná, Mouka pšeničná celozrnná, Otruby pšeničné, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sezamové preclíčky – recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Nejprve zapneme troubu na 170 °C, poté plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Vývar rozpustíme v horké vodě a necháme vychladnout, mezitím v míse smícháme otruby, mouky a kvasnice, za stálého míchání přiléváme vzniklý vývar. Hněteme, dokud se těsto nelepí, poté vyklopíme těsto na vál posypaný moukou a v ruce párkrát prohněteme. Když se těsto už vůbec nelepí, rozválíme ho na silnější plát, který propícháme špičkou nože. Z plátu nožem krájíme plátky cca 2 mm široké, z každého plátku tvarujeme preclík, preclíky pokládáme na připravený plech. |
2 | Nakonec každý preclík potřeme vyšlehaným vejcem s trochou vody a posypeme sezamem. |
3 | Preclíky pečeme zhruba 30 minut do zlatohněda. |
4 | Hotové preclíky rozložíme na mřížku a necháme vyschnout. |
Poznámka
Vývar musí být sypký a bez cibule a přídavných látek.
Pěkný recept.