Rajčatové čtverečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové čtverečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 38446 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
60 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 51,6mg |
Draslík | 184,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatové čtverečky postup přípravy receptu:
1 | Plát listového těsta rozložíme na tukem vymazaný plech a rozkrájíme na čtverečky o rozměrech 4x4 cm. |
2 | Čtverečky potřemerozpuštěným máslem a na každý potom položíme kousek fety, vypeckovanou olivu, polovinu třešňového cherry rajčete a opepříme. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut tak, aby se čtverečky nafoukly a zezlatověly. |
4 | Můžeme podávat teplé i studené. |
Poznámka
Původem řecký sýr feta se podobá balkánskému sýru, ale je bez drobných ok, hladký a hedvábný. Prodává se běžně v supermarketech, ovšem pravé řecké fetě se sýry ze sypermarketů nevyrovnají. Lépe je koupit sýr v obchodě s řeckými specialitami.