Pomazánka z žervé s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z žervé s ředkvičkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 38537 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný žitný |
50 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pažitka |
100 g | Ředkvička |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
200 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 152,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Pažitka, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z žervé s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme žervé, měkké máslo, osolíme, přilijeme smetanu a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme strouhané nebo drobně pokrájené ředkvičky. Před podáváním necháme vychladit. |
2 | Pomazánku namažeme na tmavý chléb a posypeme posekanou pažitkou. Podáváme jako svačinu nebo snídani. |