Likérové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Likérové řezy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3868 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 ml | Koňak vaječný |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka polohrubá |
250 ml | Olej stolní |
100 g | Solamyl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 112,1mg |
Draslík | 184,5mg |
Vláknina | 127g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Koňak vaječný, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Likérové řezy postup přípravy receptu:
1 | Vejce ušleháme s oběma cukry do pěny, přilejeme olej a likér, vmícháme mouku, škrob a kypřící prášek do pečiva. |
2 | Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 10-15 minut. |
3 | Necháme vychladnout, můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou. |