Ovoce v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce v těstíčku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38903 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
3 ks | Banány |
60 g | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
40 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
40 ml | Šťáva citrónová |
Těstíčko | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
150 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 266,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 88,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Jablka, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťáva citrónová, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovoce v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme jablka a banány na kousky velikosti sousta. Potřeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly. |
2 | Těstíčko: do mísy prosijeme mouku, sůl a cukr. Postupně přiléváme mléko se žloutkem a dohladka prošleháme. Ušleháme bílek na tuhý sníh a vmícháme jej do těstíčka. |
3 | Na hluboké pánvi na smažení rozehřejeme olej na 190 °C. Každý kousek ovoce namočíme do těstíčka a fritujeme po částech v oleji dozlatova a dokřupava. Osušíme na papírovém ubrousku a udržujeme v teple, než dosmažíme další. |