Pařížské lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské lívance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38904 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
80 g | Džem meruňkový |
60 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 39,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížské lívance postup přípravy receptu:
1 | Smícháme máslo s cukrem a ušleháme do pěny. Po částech zašleháme vejce a pak vmícháme mouku. V malé nádobě zahřejeme mléko až skoro k varu. Zamícháme do základu. Vymažeme formu na lívance a rozdělíme těsto stejnoměrně do důlků. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut, až tvary nabudou a zezlátnou. |
2 | Lívance vyklopíme a podáváme je s meruňkovým džemem a cukrem, do každého přeloženého lívance dáme trochu džemu a pocukrujeme. |