Makový koláč s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makový koláč s drobenkou
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 110 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 39133 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
200 g | Mák mletý |
240 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 151,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Utřeme do pěny 140 g másla s 100 g cukru krupice, přidáme hladkou mouku a vejce. Těsto prohněteme, vyválíme do koule, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na 30 minut chladit. |
2 | Umletý mák svaříme s mlékem a moučkovým cukrem na kaši. |
3 | Těsto vyválíme, vložíme ho do formy, vyložené pečícím papírem a i s formou ho dáme na 10 minut od mrazáku. |
4 | Ze zbylého másla, cukru krupice a hrubé mouky vytvoříme drobenku. |
5 | Předehřejeme troubu na 180°C. |
6 | Na těsto rozetřeme makovou náplň, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova. |