Čokoládové mouse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové mouse
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40207 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
200 g | Čokoláda bílá |
50 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Meduňka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 126,4mg |
Draslík | 29,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Meduňka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové mouse postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Poté ušleháme šlehačku. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. |
2 | Žloutky vyšleháme s cukrem a rozpuštěnou čokoládou do hladké pěny. Pak opatrně přimícháme šlehačku a nakonec sníh z bílků. |
3 | Hotové mousse naplníme do mísy a necháme přes noc v chladničce. |
4 | Servírujeme pomocí velké lžíce na připravené talíře, zdobíme rozpuštěnou hořkou čokoládou a snítkou meduňky. |