Pomerančové želé se šampaňským - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové želé se šampaňským
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40235 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 ml | Džus pomerančový |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
6 ks | Pomeranče |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
200 ml | Víno šumivé (sekt) |
150 g | Zakysaná smetana |
5 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 475,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 677,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 442,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus pomerančový, Limetková šťáva, Pomeranče, Zakysaná smetana, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 12% (konzumní), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové želé se šampaňským postup přípravy receptu:
1 | Ve studené vodě necháme změknout želatinu. Pomeranče oloupeme, dílky vykrojíme a zbavíme tenké slupky. Šťávu necháme okapat do misky. Do sklenic rozdělíme dílky pomeranče a uložíme do chladničky. |
2 | Zachycenou pomerančovou šťávu smícháme s pomerančovým džusem, přidáme cukr a mírně zahřejeme. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v pomerančové tekutině. Pak necháme chvilku zchladnout. |
3 | Přimícháme šampaňské a takto připravenou tekutinu nalijeme do sklenic s kousky pomerančů. Vložíme do chladničky a necháme 4 hodiny chladit a ztuhnout. |
4 | V misce vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. V další misce smícháme zakysanou smetanu s limetkovou šťávou, poté jemně přimícháme šlehačku. |
5 | Po ztuhnutí vyndáme skleničky s želé z chladničky a zdobíme šlehačkou. |