Zeleninové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové lívance
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 4082 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 g | Droždí |
2 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 161,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 73,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové lívance postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Z mouky, vejce, droždí a mléka a ze soli si připravíme řidčí těsto a dle potřeby je rozředíme vývarem ze zeleniny. Do těsta přidáme uvařenou zeleninu a na plátky nakrájené a udušené na sádle a cibuli žampióny. |
2 | Z této směsi upečeme na rozehřátém tuku lívance z obou stran do červena. |