Recept

Mořská štika v listovém těstu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41053

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Kari koření
450 g Listové těsto
600 g Mořská štika - filety
30 g Máslo čerstvé
10 g Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 875kJ
8% Sacharidy 29 g
35% Tuky 26 g
15% Sodík 298 mg
42% Bílkoviny 24 g

Mořská štika v listovém těstu postup přípravy receptu:

1

Filety z mořské štiky omyjeme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, oreganem, pokapeme vymačkanou šťávou z citronu.

2

Na roládu použijeme kupované listové těsto, už rozválené na pláty. Jeden plát rozložíme, na něj položíme připravenou štiku, zavineme do rolády, dokola potřeme máslem, vezmeme další plát a zavineme ještě jednou rybu do listového těsta. Potřeme rozkvedlaným vejcem, dáme do předehřáté trouby péct na 15 - 20 minut.

3

Upečenou roládu vytáhneme z trouby, krájíme na porce, klademe na talíř.

Poznámka

Štiku servírujeme jako hlavní teplé jídlo, vhodnou přílohou je pikantní zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept