Uhoř na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uhoř na červeném víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41131 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
150 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
1 dl | Víno bílé |
150 g | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 172,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Fazolové lusky zelené, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uhoř na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na kolečka pokrájíme i mrkev, na kostky celer. Podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme špalíčky uhoře a pod poklici dusíme přibližně 15 minut. Uhoře obrátíme a dusíme ještě 5 minut. |
2 | Do pánve vložíme 50 g másla, zahřejeme a vsypeme na menší kousky pokrájené fazolky, půlky rajčat, zalijeme vínem a dusíme do změknutí fazolek. Před dodušením přidáme hroznové víno, mátu, podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Připravenou přílohu dáme na talíř, na ni položíme porce uhoře. |
Poznámka
Uhoře na víně podáváme jako hlavní teplé jídlo, přidáme ještě citron, na pokapání uhoře. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bageta, chléb.