Anglická bomba (Charlotta) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglická bomba (Charlotta)
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41168 |
Kategorie: | Charloty |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
150 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
2 polévková lžíce | Likér malinový |
150 g | Maliny |
150 g | Rybíz červený |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Višně |
75 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 362,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 344,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Rybíz červený, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér malinový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglická bomba (Charlotta) postup přípravy receptu:
1 | Formu vyložíme šesti krajíčky toustového bílého chleba. Jahody zbavíme stonků. Rozkrájíme je na půlky, očistíme rybíz a višně vypeckujeme. Rybíz a višně dáme do nádoby s cukrem a vodou. Mírně zahřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí a všechno ovoce je měkké. Odstavíme, přidáme jahody, maliny a likér. Formu vyloženou chlebem naplníme ovocem a polovinou šťávy. Povrch přikryjeme dvěma krajíčky toustového chleba. |
2 | Formu postavíme do mělké misky, aby případně zachytila vytékající šťávu, a na chlebové víčko dáme talíř. Na talíř postavíme závaží a necháme chladit 8 hodin. |
3 | Po osmi hodinách závaží i talíř sejmeme a bombu překlopíme na servírovací mísu. Přelijeme ji druhou polovinou šťávy z ovoce, hlavně všechny bledší části, a podáváme s vyšlehanou šlehačkou. |