Pěna s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna s citronem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41200 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
2 ks | Citrony |
90 g | Cukr krupice |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 132,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna s citronem postup přípravy receptu:
1 | Sladké víno smícháme s nastrouhanou kůrou, vymačkanou šťávou z jednoho citronu a s cukrem. Zamícháme. Necháme stát asi 15 minut, až se cukr rozpustí, občas zamícháme. |
2 | Z druhého citronu okrájíme kůru v dlouhých nudličkách. Blanšírujeme ji v nádobě s horkou vodou 1 minutu. Ocedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, otřepeme a odložíme stranou. |
3 | Ušleháme smetanu na hustou šlehačku. Postupně přidáváme za stálého šlehání ochucené víno, směs musí zůstat hustá. |
4 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do vinné šlehačky. Upravíme lžící do vysokých sklenic a povrch každé porce ozdobíme nudličkou citronové kůry. Ihned podáváme. |