Brokolice s kořeněnou sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolice s kořeněnou sýrovou omáčkou
Brokolice s kořeněnou sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41959 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brokolice |
1 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
300 ml | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 45% |
0,3 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 63,1mg |
Draslík | 611,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 581,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 466,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Česnek, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mléko plnotučné, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolice s kořeněnou sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme na špalíky, česnek prolisujeme, sýr nakrájíme na malé kostky. |
2 | Do vroucí osolené vody vložíme brokolici a na mírném plameni vaříme asi 1/4 hodiny. |
3 | V mezičase v rendlíku rozšleháme v mléce worcesterovou omáčku, mletou papriku, česnek, přimícháme sýr a zhruba 5 minut na malém plameni zahříváme za stálého míchání. Umícháme hladkou sýrovou omáčku. |
4 | Uvařenou brokolici scedíme, necháme okapat a podáváme přelitou sýrovou omáčkou. |