Špagety po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety po španělsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42063 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Sádlo škvařené |
250 g | Špagety |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
80 g | Sýr Gouda 45% |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 67,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špagety, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. |
2 | V kastrole na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a opečeme ji. Vmícháme rajčatový protlak rozmíchaný s trochou vody, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. |
3 | Špagety omastíme máslem a vložíme do zapékací mísy. Přelijeme je podušenou směsí a dobře promícháme. Posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. |
4 | Pokrm krátce zapečeme v silně vyhřáté troubě. |