Kyselé kořeněné mléko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselé kořeněné mléko
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42119 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 l | Mléko acidofilní |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 623kJ
3% Sacharidy 11 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 97 mg
15% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 301,4mg |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 9,0mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyselé kořeněné mléko postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozmícháme pepř, papriku a sůl a důkladně rozmixujeme. Vložíme do lednice, necháme vychladit a studené podáváme. |