Kyselý rajčatový jogurt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselý rajčatový jogurt
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42143 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
250 g | Jogurt bílý |
2 hrnek | Rajčatová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 323kJ
4% Sacharidy 14 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 50 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 591,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 900,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citrony, Jogurt bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyselý rajčatový jogurt postup přípravy receptu:
1 | Z citronu vymačkáme šťávu, smícháme s jogurtem a rajčatovou šťávou a důkladně rozkvrdláme metličkou. Můžeme přidat špetku strouhané citronové kůry. Necháme vychladit v lednici a podáváme studené. |