Marinovaný tuňák na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný tuňák na grilu
Marinovaný tuňák na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42747 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
80 g | Majonéza |
30 ml | Olej olivový |
60 ml | Omáčka sójová |
600 g | Tuňák obecný |
60 ml | Víno rýžové čínské |
4 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 387,5mg |
Vláknina | 356,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tuňák obecný, Víno rýžové čínské, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný tuňák na grilu postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi smícháme sójovou omáčku, saké a cukr, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Do této ještě teplé marinády vložíme filety z tuňáka a necháme chvíli uležet. Zatím vymícháme z majonézy a pasty wasabi omáčku. Tuňáka vyjmeme, pokapeme olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Marinádu na pánvi mírně povaříme, aby ztratila na objemu a zhoustla. Tuňáka podáváme přelitého teplou marinádou s omáčkou wasabi. |