Jednoduchý recept

Dresink se žloutky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42811

Ingredience

1 špetka Chilli paprička
3 polévková lžíce Kečup
50 g Majonéza
1 ks Okurka salátová
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř bílý
3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 831kJ
6% Sacharidy 22 g
13% Tuky 10 g
18% Sodík 370 mg
14% Bílkoviny 8 g

Dresink se žloutky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve vložíme papriku do trouby a pečeme dokud slupka nepraskne a nezčerná.

2

Papriku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, okurku a šalotku také nakrájíme.

3

Vajíčka dáme vařit ve vodě.

4

Mezitím smícháme nakrájenou zeleninu, majonézu, kečup, smetanu, sůl, chilli a pepř.

5

Uvařená vejce necháme vychladnout, zbavíme skořápky a vyjmeme žlutek, který přes síto prolisujeme do vzniklé směsi, jemně promícháme a dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme krátce vychladnout. Poté ihned servírujeme.

Poznámka

Dresink se hodí k jakémukoliv salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept