Jednoduchý recept

Nákyp s oříškovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42816

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krystal
125 g Cukr moučkový
125 g Hrozinky
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
85 g Mandle mleté
3 dl Mléko polotučné
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,3 dl Olej kukuřičný
60 g Ořechy vlašské
2 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
12% Sacharidy 44 g
172% Tuky 129 g
1% Sodík 24 mg
19% Bílkoviny 11 g

Nákyp s oříškovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme.

2

Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi.

3

Formu na pudink vyložíme pečícím papírem.

4

Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme.

5

Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou.

6

V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů.

7

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept