Povidlová náplň s perníkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlová náplň s perníkem
Povidlová náplň s perníkem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42915 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
3 polévková lžíce | Perník |
500 g | Povidla švestková |
1,5 polévková lžíce | Rum |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1,3mg |
Vláknina | 233,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Hrozinky, Marmeláda meruňková, Perník, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidlová náplň s perníkem postup přípravy receptu:
1 | Švestková povidla dáme do misky, přidáme k nim 2-4 lžíce teplé vody (podle hustoty), nastrouhaný perník, přidáme lžíci meruňkové marmelády, promyté a okapané hrozinky, skořicový cukr a rum. Povidla důkladně promícháme, můžeme je dosladit cukrem. |
Poznámka
Povidlovou náplň dáváme do kynutých českých buchet a koláčů. Místo perníku můžeme použít jemnou strouhanku. Meruňkovou marmeládu můžeme nahradit nastrouhanou citronovou kůrou.