Meruňkový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkový chlebíček
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43099 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
400 g | Kompot meruňkový |
8 cl | Likér mandlový - Amaretto |
200 g | Piškoty cukrářské |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Tvaroh jemný |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 20,2mg |
Draslík | 58,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 412,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot meruňkový, Piškoty cukrářské, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Meruňky necháme okapat. Odebereme 12 lžic šťávy a s nabobtnalou vymačkanou želatinou pomalu zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. |
2 | V míse smícháme tvaroh, 6 lžic šťávy, vanilkový cukr, cukr a nakonec přimícháme želatinu. |
3 | 200 ml smetany vyšleháme dotuha a přimícháme k tvarohovému krému. Meruňky pokrájíme na kostičky a také přimícháme do krému. Pak krém necháme v chladničce ztuhnout. |
4 | Chlebíčkovou formu vyložíme potravinovou fólií a dno vyložíme cukrářskými piškoty, pokapeme je mandlovým likérem a poklademe smetanovou hmotou. Navrch hmoty dáme opět cukrářské piškoty a opět pokapeme mandlovým likérem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce. |
5 | Druhý den ušleháme zbytek smetany. Ztuhlý chlebíček vyklopíme na tác. Vyšlehanou šlehačku naplníme do zdobícího sáčku, povrch chlebíčku ozdobíme a poklademe plátky meruněk. Pak můžeme ihned podávat. |