Sacher s višňovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sacher s višňovým džemem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43162 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
180 g | Cukr krupice |
180 g | Hera |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
20 g | Solamyl |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Náplň a poleva | |
---|---|
200 g | Čokoláda hořká |
120 g | Cukr krupice |
400 g | Džem višňový |
0,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 248,8mg |
Draslík | 104,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 290,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Hera, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl, Čokoláda hořká, Džem višňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sacher s višňovým džemem postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme zchladnout. |
2 | V míse ušleháme Heru s 2/3 cukru a žloutky, šleháme, dokud se cukr nerozpustí, poté přimícháme mouku, škrob, mleté vlašské ořechy a rozpuštěnou čokoládou. |
3 | Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do které zašleháme i zbytek cukru. Sníh opatrně vmícháme do těsta. |
4 | Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia, pečeme přibližně 80 minut. Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formy a v polovině vodorovně rozkrojíme. Obě části korpusu potřeme na rozkrojené straně višňovým džeme a opět spojíme dohromady. |
5 | V kastrůlku rozpustíme hořkou čokoládu s 1/8 vody, cukrem a 5 minut ji povaříme. Necháme trochu zchladnout, potom polevou důkladně potřeme celý dort. Na povrchu čokolády uděláme nožem zářezy, které naznačují, kde se bude dort krájet. Po ztuhnutí podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.