Makrelový špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrelový špíz
Makrelový špíz
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 43180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Barbecue omáčka |
60 ml | Citronová šťáva |
600 g | Makrela - filety |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 552,2mg |
Vláknina | 480,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Barbecue omáčka, Citronová šťáva, Makrela - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Makrelový špíz postup přípravy receptu:
1 | Na špíz z makrely použijeme celý filet i s kůží, nekrájíme na kousky, aby se nerozpadl. |
2 | Filety pokapeme šťávou z celého citronu, osolíme a zvlněné podélně napíchneme na jehlu. Grilujeme na středně rozpáleném grilu z obou stran po třech minutách. Nejprve opékáme stranu s kůží. |
3 | Ugrilovanou rybu podáváme přímo na jehle a doplníme ji nějakou pikantní omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.