Olivové máslo s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivové máslo s kapary
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 43375 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
20 g | Kapary |
300 g | Máslo čerstvé |
80 g | Olivy černé |
80 g | Olivy zelené |
30 g | Paprika sterilovaná |
15 g | Pažitka |
3 g | Pepř bílý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 16,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika sterilovaná, Pažitka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Olivy černé, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivové máslo s kapary postup přípravy receptu:
1 | Máslo necháme dostatečně změknout. Černé i zelené olivy zbavíme pecek a nakrájíme hodně nadrobno, kapary trochu pokrájíme a nakládanou papriku nakrájíme na drobné nudličky. Smícháme s měkkým máslem, přimícháme posekanou pažitku, osolíme a opepříme mletým bílým pepřem. Vložíme do misky a necháme ztuhnout v lednici. |
2 | Ochucené máslo používáme při grilování masa, drůbeže a ryb. |