Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43442

Ingredience

Těsto
230 g Hera
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 kávová lžička Likér mandlový - Amaretto
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Náplň
400 g Nutella
Zdobení
20 g Máslo čerstvé
100 g Poleva čokoládová
1 polévková lžíce Slivovice
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 402kJ
14% Sacharidy 52 g
48% Tuky 36 g
8% Sodík 159 mg
18% Bílkoviny 10 g

Taštičky s nutellou postup přípravy receptu:

1

Dvě lžíce mouky dáme stranou, zbylou mouku nasypeme na vál, přidáme kypřící prášek do pečiva a uprostřed uděláme důlek. Do důlku vyklepneme vejce, přidáme trošku mandlového likéru, špetku soli, tvaroh a Heru. Vypracujeme hladké tuhé těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.

2

Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na vál nasypeme uschovanou mouku a vyválíme těsto na 0,5 cm silný plát, vykrajujeme z něj kolečka o průměru 10 cm a na ně klademe za pomocí lžičky nutellu.

3

V misce rozšleháme žloutek se slivovicí a okraje koleček potřeme. Kolečka přeložíme na polovinu a okraje přitiskneme. Taštičky pokládáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

4

Po upečení necháme taštičky vychladnout a potřeme je rozpuštěným máslem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a na taštičkách za pomoci čokoládové polevy utvoříme cákance.

5

Necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept