Garnáti s piri piri kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti s piri piri kořením
Garnáti s piri piri kořením
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43883 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Garnát obecný |
2 kávová lžička | Koření piri piri |
1 ks | Limetka |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
150 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 343,3mg |
Draslík | 317,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Limetka, Olej arašídový (podzemnicový), Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Koření piri piri, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti s piri piri kořením postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a připravené syrové garnáty s ocáskem ostrým nožem nakrojíme a otevřeme do tvaru motýlků. |
2 | Připravíme obalovací směs smícháním arašídového oleje, citronové šťávy, koření piri piri, sušené petrželové natě a prolisovaného česneku. V této směsi garnáty obalíme garnáty a lehce je poprášíme moukou. |
3 | Rozehřejeme arašídový olej (lépe snáší vysoké teploty), garnáty v něm fritujeme 1 - 2 minuty do křupava. |
4 | Podáváme s nakrájenou limetkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Garnáti - mořští ráčci s málo vyvinutými klepety, podobají se krevetám, ale jsou větší. Příprava garnáta: ostrým nožem uděláme řez na hřbetě a vyjmeme černé střívko, poté garnáta opatrně rozřízneme tak, aby se dal rozevřít.