Jednoduchý recept

Stočené mandlové pečivo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44156

Ingredience

125 g Cukr krupice
25 g Mandle plátky
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 553kJ
5% Sacharidy 18 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 13 mg
4% Bílkoviny 2 g

Stočené mandlové pečivo postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme bílky s cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme hladkou mouku, vanilkovou tresť a prochladlé, rozpuštěné máslo.

2

Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme lžící těsto na nízké oválky. Posypeme je plátky mandlí.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 6 minut. Ihned po upečení oválky uvolníme nožem a ještě horké stočíme kolem vařečky. Necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Z těsta připravíme asi 30 oválků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept