Recept

Telecí v tuňákové omáčce

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 44343

Ingredience

1 ks Cibule
50 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kapary
100 ml Majonéza
50 g Olivy bez pecky
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 kg Telecí kýta
170 g Tuňák v oleji
3 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 162kJ
3% Sacharidy 11 g
30% Tuky 23 g
21% Sodík 422 mg
120% Bílkoviny 67 g

Telecí v tuňákové omáčce postup přípravy receptu:

1

Smícháme si v míse citronovou šťávu, vodu, sůl, pepř a směsí zalijeme maso v pekáči. Přidáme kousky cibule, pomažeme nadrceným česnekem a dáme na 2 hodiny péct do trouby při teplotě 200°C.

2

Na omáčku si připravíme tuňáka, kterého vidličkou rozmačkáme. Přidáme kapary, špetku soli, pepře a majonézu se smetanou. Všechno pořádně promícháme.

3

Telecí maso teď vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky a uložíme přes noc do ledničky. Ráno přelijeme omáčkou, ozdobíme olivami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept