Jednoduchý recept

Punč z černého piva

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 44489

Ingredience

40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1 kávová lžička Muškátový oříšek
0,6 l Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 826kJ
8% Sacharidy 30 g
3% Tuky 3 g
1% Sodík 27 mg
6% Bílkoviny 3 g

Punč z černého piva postup přípravy receptu:

1

Do hrnce rozklepneme celé vejce, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, hrnec postavíme na sporák, za stálého míchání šleháme vejce s cukrem, přiléváme pivo. Když se nápoj blíží k bodu varu, hrnec ihned stáhneme z ohně, povrch posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, zamícháme.

2

Horký nápoj naléváme do vhodných sklenek, anebo hrníčků, které mají ucho, horké podáváme.

Poznámka

Při připravě tohoto nápoje musíme sledovat proces zahřívaní. V žádném případě se nesmí začít vařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept