Recept

Skořicový punč s ořechy - Súdžongkwa

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 196 minut
Doba přípravy: 36 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 44575

Ingredience

213 g Cukr krupice
150 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
200 g Kaki
50 g Ořechy vlašské
5 g Oříšky piniové
120 g Skořice celá
4 l Voda pitná
200 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 519kJ
8% Sacharidy 28 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 10 mg
2% Bílkoviny 1 g

Skořicový punč s ořechy - Súdžongkwa postup přípravy receptu:

1

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Proutky skořice opláchneme pod tekoucí vodou a když jsou příliš dlouhé, překrojíme je napůl. Ze sušeného ovoce kaki odřízneme stopky a z jedné strany je nařízneme nožem. Potom je nakrájíme na tenké plátky tak, abychom do jednotlivých plátků mohli zabalit ořech. Vlašské ořechy namočíme na 5 minut do studené vody a potom je oloupeme.

2

Oloupané ořechy jednotlivě zabalíme do plátků ovoce kaki. Tyto ovocné balíčky nakrájíme na silnější plátky. Pinivé ořechy okrájíme a promneme je v utěrce. Do hrnce vijeme vodu, vsypeme kousky zázvoru a přivedeme k varu. Zázvor vaříme 1 hodinu. Vařený zázvor scedíme přes utěrku.

3

Do hrnce s vodou dáme proutky skořice a vaříme je 1 hodinu. Vývar ze skořice scedíme přes utěrku.

4

Zázvorový a skořicový vývar slijeme, přidáme k nim cukr práškový i krupicový a přivedeme k varu.

5

Tekutinu vaříme 10 minut. Po 10 minutách máme punč hotový. Nápoj necháme vychladit a na chvíli dáme do lednice. Podáváme studený v pohárech, ozdobený piniovými oříšky a kousky ovoce kaki s vlašskými ořechy.

Poznámka

Místo práškového cukru, můžeme použít cukr žlutý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept