Ančovičky s vejci a parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ančovičky s vejci a parmazánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44856 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
5 ks | Rajčata Cherry |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 247,3mg |
Draslík | 505,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Kapary sterilované, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rajčata Cherry, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ančovičky s vejci a parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na tvrdo, rozkrájíme podélně na čtvrtky, osolíme a poklademe na talíř, který jsme před tím vyložili natrhanými listy salátu. Přidáme přepůlená cherry rajčátka, půlky ančoviček a posypeme kapary. Navrch salátu naloupeme Parmazán (použijeme škrabku na brambory) a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.