Sladké smaženky z italského sýra ricotta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké smaženky z italského sýra ricotta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45396 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Likér Cointreau |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
250 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Pomeranče |
250 ml | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Smetana čerstvá ke šlehání |
250 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 166,6mg |
Draslík | 347,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Cointreau, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké smaženky z italského sýra ricotta postup přípravy receptu:
1 | Z pomeranče ostrouháme přibližně 1 lžíci kůry, oloupeme ho a rozdělíme na dílky. |
2 | Do mixeru dáme rozmělněnou ricottu, prosátou mouku, cukr krupici, kůru, kterou jsme nastrouhali z pomeranče, a vejce. Mixujeme, dokud těsto není hladké. |
3 | V malém kastrůlku smícháme pomerančovou šťávu, 75 g moučkového cukru (zbylých 25 g necháme na posypání hotových smaženek), máslo, smetanu a likér. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezhoustne. |
4 | Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého po lžících vkládáme těsto. Smažíme vždy zároveň několik smaženek, 1-2 minuty z obou stran. Hotové smaženky vybíráme z oleje děravou lžící a necháváme je okapat na savém papíře. |
5 | Smaženky podáváme polité pomerančovou polevou a ozdobené dílky pomeranče. |