Jednoduchý recept

Nákyp z měkkého tvarohu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 45556

Ingredience

50 g Broskve
50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
50 g Hrušky
13 g Kypřicí prášek do pečiva
8 dl Mléko polotučné
50 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
40 g Solamyl - bramborový škrob
30 g Strouhanka
250 g Tvaroh měkký
50 g Třešně
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 884kJ
15% Sacharidy 55 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 96 mg
41% Bílkoviny 23 g

Nákyp z měkkého tvarohu postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, bílky dáme stranou a žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, mléko promícháme se škrobovou moučkou, přidáme tvaroh, mouku, kypřící prášek, zlehka přimícháme vyšlehaný sníh z bílků a smícháme spolu se žloutky, tak připravíme husté těsto.

2

Hrušky, broskev, třešně, umyjeme, nakrájíme na kousky a smícháme vše dohromady.

3

Skleněnou mísu vymažeme máslem, posypeme strouhankou a půlku připraveného těsta rozetřeme do mísy, na těsto nakládáme nakrájené ovoce a na něj naneseme zbylé těsto. Naplněnou mísu dáme do mikrovlnné trouby, zavřeme dvířka a necháme 5 minut.

4

Potom vytáhneme nákyp z mikrovlnné trouby, necháme 1 minutu ustálit a můžeme krájet porce.

Poznámka

Tento nákyp podáváme jako teplý předkrm nebo sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept