Recept

Hovězí oháňka v pažitkové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 46374

Ingredience

2 kg Hovězí oháňka
2 polévková lžíce Hořčice
4 ks Morek
Na omáčku
2 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
1 ks Nové koření celé
50 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,627 kcal
Kilojoule 6 808kJ
3% Sacharidy 9 g
134% Tuky 101 g
2% Sodík 33 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hovězí oháňka v pažitkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Připravíme větší hrnec s vodou a vložíme do něj omytou hovězí oháňku a morkovou kost zabalenou do alobalu. Tím zabráníme tomu, aby morek během vaření vytekl ven. Vaříme oháňku, dokud nezměkne tak, aby hovězí maso šlo hladce oddělit od kosti. Celkový čas bude asi 2 hodiny, přitom nevaříme prudce, ale necháme jenom pozvolna probublávat.

2

Zatímco se maso vaří, nachystáme pažitkovou omáčku. Do hrnce vlijeme vodu a dáme vařit kořenovou zeleninu, tedy očištěnou a oškrábanou mrkev, petržel a celer, přidáme dva bobkové listy a zrníčko nového koření. Uvaříme zeleninový vývar. V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a vymícháme jíšku, kterou zalijeme připraveným zeleninovým vývarem. Necháme chvíli povařit a potom přidáme dvě polévkové lžíce plnotučné hořčice. Pomocí metličky vyšleháme dohladka, přidáme sůl, pepř, přilijeme smetanu ke šlehání a zamícháme. Pažitku nasekáme nadrobno a vsypeme do omáčky.

3

Uvařenou oháňku rozkrájíme na kusy, které položíme na talíř a přidáme i morek. Nakrájíme nadrobno cibuli a česnek a posypeme jimi morek.

4

Oháňku přelijeme přichystanou pažitkovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Pokud máme v oblibě pikantní chuť pokrmů, můžeme kromě plnotučné hořčice přidat ještě lžíci dijonské hořčice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept