Jednoduchý recept

Jemný chlebíček s kokosovou příchutí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46596

Ingredience

100 g Cukr moučkový
100 g Cukr třtinový
180 g Kokos strouhaný
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mléko polotučné
175 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 297kJ
20% Sacharidy 71 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 33 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jemný chlebíček s kokosovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme pánev, v ní nasucho opražíme 5 g nastrouhaného kokosu.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a 75g nastrouhaného kokosu.

3

Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

4

Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

5

Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

6

Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme.

7

V misce smícháme práškový cukr s vodou do hladké polevy, kterou ještě teplý chlebíček potřeme. Polevu posypeme osmahnutým kokosem a chlebíček necháme pomalu zcela vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept