Králičí stehna na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna na česneku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Králičí stehna |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Pepř černý celý |
100 g | Slanina vepřová |
0,2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 174,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 113,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna na česneku postup přípravy receptu:
1 | Proužky slaniny protkneme omytá králičí stehna, opepříme je a osolíme. Po obou stranách je opečeme v rozpáleném oleji na pánvi. Vyndáme, přidáme zbytek slaniny, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a opékáme dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, celý černý pepř a bobkový list. Vrátíme opečená stehna, zaprášíme moukou a 5 minut smažíme. Nakonec přilijeme vývar. Maso dusíme doměkka, občas podlijeme vývarem. |
2 | Hotová stehna vyndáme, zbylý česnek prolisujeme do šťávy, osolíme, opepříme a přecedíme na králičí stehna. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat se špenátem a bramborovým knedlíkem.