Salát z pampelišky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 44 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pampelišky
Celkový čas: | 44 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 46895 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
500 g | Cukr želírovací |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
60 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 hrst | Pampeliška květ |
3 hrst | Pampeliškové listy |
750 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Želé pampeliškové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 246g |
---|---|
Cholesterol | 23,7mg |
Draslík | 53,6mg |
Vláknina | 325,0mg |
Vitamín A | 359,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mozzarella, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Pampeliškové listy, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pampeliška květ, Želé pampeliškové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pampelišky postup přípravy receptu:
1 | Mladé čerstvé pampeliškové listy omyjeme a nasekáme asi na 2 cm kousky. Připravíme zálivku z bílého vinného octa, dijonské hořčice, slunečnicového oleje, pampeliškového želé a vše promícháme s pampeliškovými listy. |
2 | Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme a necháme okapat. Z květů otrháme žluté okvětní lístky a promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin. Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Scezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1. |
3 | Rosol z pampeliškových květů zvýrazní aroma pampeliškových listů a tvoří protiváhu kyselosti bílého vinného octa. Ozdobíme plátky mozzarelly z buvolího mléka. |