Jednoduchý recept

Med z pampeliškových květů nebo jedlových výhonků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 46948

Ingredience

2 ks Citrony
1 kg Cukr krupice
3 hrst Jedlové výhonky
3 hrst Pampeliška květ
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 545kJ
9% Sacharidy 34 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
0% Bílkoviny 0 g

Med z pampeliškových květů nebo jedlových výhonků postup přípravy receptu:

1

Pampeliškové květy natrháme na kousky a dobře propláchneme, abychom vypláchli ukrytý hmyz, zalijeme studenou vodou a necháme louhovat jeden den. Použijeme-li jedlové výhonky, přivedeme je jednou k varu a necháme jeden den louhovat.

2

Na druhý den přefiltrujeme přes utěrku nebo jemné síto a přefiltrovanou směs na středním plameni svaříme s cukrem a citronovou šťávou na tzv. "nit". Vaříme asi 30 minut. Svařená směs získá konzistenci sirupu, táhne se jako nit (tenká nebo silná) a kapka na talířku rychle tuhne, ale neztuhne.

3

Studený sirup má sladkou chuť jako med a táhne se jako med.

Poznámka

Tenká nit je 105°C, silná nit je 108°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept