Sleďový pikantní biftek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleďový pikantní biftek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47090 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Chléb slunečnicový |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
6 ks | Matjesy - filet |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olivy nakládané |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
200 g | Salát kadeřavý |
2 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 835,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurka salátová, Olivy nakládané, Rajčata, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Cibule červená, Kapary, Matjesy - filet, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleďový pikantní biftek postup přípravy receptu:
1 | Naložené filety sleďů - matjesy - zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a odstraníme pomocí pinzety kostičky. |
2 | Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno. Červenou očištěnou cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Kapary posekáme nadrobno. Nakládané olivy s papričkou rozpůlíme. Omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na měsíčky. Omyjeme salátové listy. Čerstvý kopr s petrželkou opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky a odložíme je na ozdobení. |
3 | Matjesy nakrájíme na drobné kostičky, dáme do mísy, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, olivovým olejem, přidáme kapary, šalotku a vše promícháme. |
4 | Na talíře poklademe do kruhu plátky okurky, okolo salátové listy. Doprostřed talíře položíme malou formičku bez dna o průměru asi 8 cm. Do ní dáme směs matjesů, stlačíme, odložíme formičku a na talíři nám zůstane pěkně vytvarovaný sleďový biftek. Ozdobíme ho kroužky červené cibule, olivami, rajčaty a bylinkami. Takto upravíme i ostatní porce. Bifteky podáváme s čerstvým chlebem. |