Neředěný bezinkový mošt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neředěný bezinkový mošt
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48111 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
3 kg | Bezinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 840,0mg |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bezinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Neředěný bezinkový mošt postup přípravy receptu:
1 | Použijeme zralé plody černého bezu, propláchneme je pod tekoucí vodou, odstraníme stopky a necháme okapat. Poté rozmačkáme a odložíme na několik hodin, aby bezinky pustily šťávu. Vylisujeme a znovu necháme odstát. Jakmile se usadí kal, přecedíme přes plátno, nebo stočíme čistou šťávu gumovou hadičkou. |
2 | Zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C a teplý mošt ihned rozdělíme do vyhřátých, čistých lahví. Důkladně uzavřeme, zabalíme do deky a necháme vychladnout. Poté uchováme na chladném a temném místě. Přisladíme a rozředíme až při použití dle chuti. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odstátí-několik hodin. Používáme spíše jako lék než nápoj.