Jednoduchý recept

Bezinkový likér s rumem a kávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48139

Ingredience

2 l Bezinky
1 ks Cukr vanilka
6 polévková lžíce Káva turecká
5 dl Rum
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
11% Sacharidy 39 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 17 mg
2% Bílkoviny 1 g

Bezinkový likér s rumem a kávou postup přípravy receptu:

1

Bezinky očistíme, omyjeme a odstraníme stopky. Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme cca 15 minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Přecedíme, ale nemačkáme.

2

Do šťávy přisypeme vanilkový cukr, přidáme černou kávu, kterou předem necháme 3x vařit, a společně povaříme další 3 minuty. Odstavíme a do vychladlého likéru vmícháme rum. Rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a před podáváním necháme odležet cca 3 měsíce.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení hotového likéru - 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
jitka.bogarova@seznam.cz
Bezinkový likér s rumem a kávou
Dělám ho už několik let,ale autor zapomněl napsat, že se zde dává taky normální cukr a to docela dos 1 kg na 2 l bezinek a té kávy je zde opravdu hodně, já osobně tolik nedávám. Dávám 2 pl.lžíce na 2 l bezinek.
 
jitka.bogarova@seznam.cz
Bezinkový likér s rumem a kávou
Dělám ho už několik let,ale autor zapomněl napsat, že se zde dává taky normální cukr a to docela dos 1 kg na 2 l bezinek a té kávy je zde opravdu hodně, já osobně tolik nedávám. Dávám 2 pl.lžíce na 2 l bezinek.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept