Krétský vaječný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krétský vaječný salát
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48304 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
8 ks | Cibulka jarní |
150 ml | Dresink Vinaigrette |
6 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 025kJ
2% Sacharidy 7 g
26% Tuky 19 g
38% Sodík 753 mg
21% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 233,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dresink Vinaigrette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krétský vaječný salát postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Očištěné jarní cibulky rozpůlíme a část natě nasekáme. |
3 | Do salátové mísy střídavě vrstvíme nakrájená vejce a cibulky. Zalijeme vinaigrettou a podáváme. |