Šťáva z čerstvých borůvek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťáva z čerstvých borůvek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48324 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
3 kg | Borůvky |
1,5 kg | Cukr krystal |
15 g | Kyselina citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 322g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 390,0mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 270,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šťáva z čerstvých borůvek postup přípravy receptu:
1 | Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a na sítu důkladně propláchneme. Poté rozmačkáme, promícháme s cukrem a necháme cca 3 dny odstát na chladném místě. Mezitím občas zamícháme. |
2 | Na čistou nádobu připevníme plátno a necháme přes něj pomalu okapat odleželé borůvky. Šťávu přelijeme do hrnce, pomalu přivedeme k varu a povaříme cca 3 minuty. Mezitím z povrchu sbíráme pěnu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a po jejím rozpuštění odstavíme. |
3 | Šťávu ještě horkou rozdělíme do vyhřátých lahví, zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Odložíme na suché a temné místo. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení-cca 3 dny