Pizza ovocná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza ovocná
Pizza ovocná
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48509 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
250 g | Hroznové víno |
250 g | Jahody zahradní |
3 ks | Kiwi |
3 ks | Nektarinka |
500 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 708,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 297,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hroznové víno, Jahody zahradní, Nektarinka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza ovocná postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu rozprostřeme na pečicí plech, vidličkou ho několikrát propíchneme a upečeme v troubě do zlatova. |
2 | Jahody omyjeme, očistíme, rozmixujeme s cukrem. Kiwi oloupeme, nektarinky omyjeme, rozřízneme a zbavíme pecek, hroznové víno opláchneme vodou, všechno ovoce pokrájíme na malé kousky. |
3 | Upečenou pizzu necháme mírně vychladnout, poté ji potřeme rozmixovanými jahodami, navrch rozložíme ostatní nakrájené ovoce a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Pro přípravu ovocné pizzy můžeme použít různé druhy ovoce podle chuti i sezony.