Jednoduchý recept

Žloutkový krém s vanilkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48761

Ingredience

30 g Cukr krupice
1 dl Mléko polotučné
2 kávová lžička Oříšky piniové
90 g Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 147kJ
6% Sacharidy 21 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 15 mg
15% Bílkoviny 8 g

Žloutkový krém s vanilkou postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem z něj vyškrábeme dužninu.

2

V hrnci smícháme mléko se smetanou a na mírném ohni v něm vanilkový lusk a dužninu ohříváme, než se tekutina téměř odpaří.

3

V misce utřeme do pěny žloutky a lžíci cukru a vmícháme lusk z mléka. Žloutkový krém nalijeme do žárovzdorných formiček, které dáme do zapékací formy, naplněné horkou vodou. Formu vložíme do trouby, předehřáté na 150 stupňů Celsia a krém vaříme 25 minut. Pak ho necháme zcela vychladnout.

4

V malé pánvi bez oleje osmažíme piniová semínka. Na krém nasypeme zbylý cukr, formičky v zapékací míse se studenou vodou dáme pod rozehřátý gril a cukr necháme zkaramelizovat.

5

Formičky s krémem vyjmeme z vody, krém s karamelem posypeme osmaženými semínky pinie a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept