Jednoduchý recept

Hrušková rýže se skořicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48876

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr moučkový
60 g Cukr vanilka
0,5 kg Hrušky
0,5 l Mléko polotučné
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 837 kcal
Kilojoule 3 502kJ
49% Sacharidy 177 g
8% Tuky 6 g
6% Sodík 125 mg
32% Bílkoviny 18 g

Hrušková rýže se skořicí postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.

2

Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.

3

Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V misce je smícháme s citronovou šťávou a přidáme do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.

4

Rýži s hruškami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept