Telecí svíčková s pěnou z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí svíčková s pěnou z tuňáka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49257 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
15 ml | Citronová šťáva |
15 ml | Dolin - Vermouth |
200 g | Fazolové lusky zelené |
160 ml | Olej olivový |
150 ml | Olej z tykvových semen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Telecí svíčková |
150 g | Tuňák v oleji |
250 g | Tuřín |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Vývar zeleninový |
1 špetka | Cukr krupice |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 663,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Šalotka, Sůl, Telecí svíčková, Tuňák v oleji, Tuřín, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z tykvových semen nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí svíčková s pěnou z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Tuřín oloupeme a pokrájíme na tenčí, dlouhé hranolky. Fazolové lusky omyjeme. Obojí dáme vařit na 2 minuty do vroucí vody, poté vyjmeme a necháme okapat. Maso proděravíme skrz naskrz, otvory naplníme vždy jedním hranolkem tuřínu a jedním luskem fazolí. Osolíme a opepříme. |
2 | Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno, smícháme s 10 ml olivového oleje a octem, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem. Tuňáka, sardelovou pastu, žloutky a citronovou šťávu rozmixujeme, postupně vmícháme dýňový olej a zbylý olivový olej. Dle potřeby doředíme vývarem. Dosolíme, opepříme a přidáme vermut. |
3 | 60 ml oleje rozpálíme a maso na něm krátce osmažíme ze všech stran. Poté svíčkovou dáme na pekáček a necháme péct při 180 °C 8 minut. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky a chladíme 24 hodin. |
4 | Svíčkovou pokrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme tuňákovou omáčkou a pokapeme octovou zálivkou se šalotkou. |