Horká poleva na zmrzliny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horká poleva na zmrzliny
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 1 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49365 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
100 g | Cukr třtinový |
40 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Mléko zahuštěné neslazené |
50 g | Sirup Golden |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 27,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné neslazené, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horká poleva na zmrzliny postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce si nakrájíme máslo a při nízké teplotě ho rozehřejeme, poté přidáme cukr a sirup. Za neustálého míchání vaříme, dokud se nám cukr nerozpustí. Poté přilijeme mléko a směs přivedeme k varu. Necháme minutu lehce vychladnout a můžeme využít pro ozdobení zmrzlinových dezertů. |